Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό τόπο της Ε2 του 21ου Δ.Σ.Περιστερίου 2013-2014

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητής της εβδομάδας
Στην αρχή κάθε εβδομάδας τραβάμε ένα κλήρο, μπροστά σε όλη την τάξη, χωρίς όμως να ανακοινωθεί το όνομα, αλλά ούτε και το φύλο του παιδιού που κληρώθηκε.

Για να ανακηρυχτεί ο μαθητής της εβδομάδας πρέπει να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις της εβδομάδας και να φέρεται όμορφα στους συμμαθητές του. Στην ουσία να τηρεί τους κανόνες της τάξης.

Κάθε Παρασκευή, κάνουμε την ανακοίνωση και τη βράβευση, αν ο μαθητής έκανε όντως αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Αν πάλι όχι, ο δάσκαλος θα ρωτάει τους μαθητές αν θέλουν να μάθουν το όνομα και αν όλοι θέλουν, το ανακοινώνουμε και εξηγούμε για ποιο λόγο έχασε το βραβείο. Το όνομά του όμως ξαναμπαίνει στην κληρωτίδα και έτσι έχει κι άλλη ευκαιρία να πάρει το βραβείο.

Το βραβείο θα εκτυπώνεται έγχρωμο για κάθε μαθητή που το κερδίζει. Εκτός όμως από αυτό, ο μαθητής της εβδομάδας μπορεί να ζητήσει από το δάσκαλο να βρει πληροφορίες για όποιο θέμα τον ενδιαφέρει. Οτιδήποτε! Όταν διαλέξει θέμα, ο δάσκαλος θα βρίσκει βίντεο, εικόνες και πληροφορίες και θα κάνουμε κάτι σαν μια μικρή παρουσίαση του αγαπημένου του θέματος σε όλη την τάξη.

Το βραβείο και η παρουσίαση θα αναρτώνται και στο blog της τάξης.η ιδέα πάρθηκε από το blog ιδέες για δασκάλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου